Cumartesi gününe dikkat! Yağışlı hava geliyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması

Yurt genelinde havalar mevsim normallerinde seyrederken meteorolojiden yağışlı hava uyarısı geldi. Sıcaklıklar bir çok ilde birden düşecek… Kitik gün olan Cumartesi gününe dikkat

Cumartesi gününe dikkat! Yağışlı hava geliyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hava durumuyla ilgili olarak son dakika bilgilendirmeleri geldi.

Mayıs ayının son günlerinde artık yaz aylarının da etkisiyle sıcaklıkların artması beklenirken son dakika bilgisine göre yağışlı hava kendini kısa sürede olsa gösterecek.

Yağışlı havalar Cuma gününden itibaren giriş yaparak yurtta yüzünü gösterecek. Kırklareli, İstanbul, Edirne ve Tekirdağ'da gök gürültülü ve kuvvetli yağışlar etkisini gösterecek. Sadece bu illerde değil yağışlı hava Anadolu’da da etkisini artıracak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre kritik gün cumartesi olarak gözükmekete.

Cumartesi gününe dikkat! Yağışlı hava geliyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması - Resim : 1

Cumartesi günü yağışlar etkisini artıracak ve yurdun büyük bir bölümünde gözükecek.

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düşecek.

İstanbulda hava sıcaklığı en yüksek 22 derece en düşük ise 16 derece, Ankarada en yüksek 22 derece iken en düşük ise 15 derece olması bekleniyor.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstüne çıkması bekleniyor

Pazar günü yurdu terk etmesi beklenen yağışlar sonrası da hava sıcaklıkları hissedilir derecede artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; Cumartesi günü yağışla birlikte azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.