Meteorolojiden bölge bölge uyarı! Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre; Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Vatandaşlar, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

Meteorolojiden bölge bölge uyarı! Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege (İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya) ve Marmara'da, öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İstanbul'a sarı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’u ‘sarı’ kategoride uyardı. Yapılan yazılı uyarıda, “Yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) de önümüzdeki iki gün boyunca İstanbul genelinde yağışlı havanın etkili olacağı tahminini paylaşarak, yağışların yarın saat 10.00’da il genelinde kısa süreli ve kuvvetli şekilde etkili olacağı uyarısında bulunmuştu.

5 günlük haritalı hava tahmini

Meteorolojiden bölge bölge uyarı! Gök gürültülü sağanak yağış geliyor - Resim : 2

Meteorolojiden bölge bölge uyarı! Gök gürültülü sağanak yağış geliyor - Resim : 3

Meteorolojiden bölge bölge uyarı! Gök gürültülü sağanak yağış geliyor - Resim : 4

Meteorolojiden bölge bölge uyarı! Gök gürültülü sağanak yağış geliyor - Resim : 5

Meteorolojiden bölge bölge uyarı! Gök gürültülü sağanak yağış geliyor - Resim : 6