Meteorolojiden bazı illere sel baskınlarına karşı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir çok ile sağanak yağış ve sel baskını uyarısında bulundu. Vatandaşların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması vurgulandı.

Meteorolojiden bazı illere sel baskınlarına karşı uyarı

Alınan son dakika bilgisine göre çok sayıda kent sağanak yağışa teslim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağanak yağış ve sel baskınlarına karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması gerekiyor.

Sağanak yağış yurdun Doğu Karadeniz bölgesinde özellikle de Rizve ve Artvin illerinde etkili olacak.

Rize'nin doğu kesimleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde etkili olacak kyvvetli ve yer yer çok kuvvetli sapanak nedeniyle sel baskınları meydana gelebileceği öngörülüyor.

Meteorolojiden yapılan uyarıya göre Doğu Karadeniz bölgesindeki vatandaşlar ani gelişen sel, su baskını ve yıldırım gibi afetlere karşı tedbirli olmalı.

Ulaşımda meydana gelebilecek aksamalar ve yerel kuvvetli rüzgarın günlük hayatı olumsuz etkileyebileceği konusunda da uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağışların bugün gece saatlerinden itibaren etkisini yitireceğini kaydetti.

Bugün (Perşembe) Kışehir, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırıkkale, Karaman ve Kayseri illerinin batı kesimlerinde ve Ankara ilinin ngüney kesimlerinde de yerel olarak kuvvetli yaşı bekleniyor.