İstanbul'a beklenen kar yağışı geldi! Hem de lapa lapa!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı.

İstanbul'a beklenen kar yağışı geldi! Hem de lapa lapa!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı başladı. Özellikle yüksek kesimlerde kar etkili oluyor. Çatalca kar yağışı nedeniyle kısa sürede beyaza büründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AKOM, AFAD ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın peş peşe uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı.

Saat 16.00 sularında İstanbul'un Silivri, Başakşehir ve Bahçeşehir ilçelerinde kar yağışı görüldü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'İstanbul'da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı tahmin ediliyor. Tedbiri de elden bırakmayalım' mesajını paylaştı.

İstanbul'a beklenen kar yağışı geldi! Hem de lapa lapa! - Resim : 1

Gece boyunca sürecek ve yarın da devam edecek

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de "Bugün öğleden sonra yağış yağmur olarak başlıyor ve akşam 19.00 sularıyla kara dönmeye başlıyor. Arkasından gece boyunca kar yağışı sürecek ve yarın da devam edecek. 20-40 santimetre kalınlık Anadolu yakasında ilçelerde bekleniyor. Şehrin birçok ilçesinde 15 santimetre, Kocaeli'ye doğru 20 santimin üzerinde kar örtüsü bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekipler yollarda tuzlama çalışması yapıyor

Son bir haftadır yağışlı havanın etkisine giren kentin bazı bölgelerinde kar ve sulu kar yağışı etkisini gösteriyor. Avrupa Yakası'nda Silivri'nin yüksek kesimleri ile Arnavutköy, Sultangazi, Kayaşehir, Bayrampaşa, Esenler ve Şişli'de kar yağışı görülüyor. Arnavutköy'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler yollarda tuzlama çalışması yapıyor.

İstanbul'a beklenen kar yağışı geldi! Hem de lapa lapa! - Resim : 3

Bazı semtlerde karla karışık yağıyor

Eyüpsultan'ın Göktürk ve Hasdal semtleri ile Esenyurt, Alibeyköy ve Sarıyer'de karla karışık yağmur gözlenirken, kentin bazı ilçelerinde ise yağmur etkili oluyor.

Anadolu yakasında ise Beykoz, Maltepe, Pendik Aydos Tepesi ve Sultanbeyli'de aralıklı kar ve sulu kar yağışı sürüyor.

Ana yollarda kar küreme ve tuzlama araçlarıyla önlem alan İBB ve ilçe belediye ekipleri, ana arterlerde hazır bekletiliyor.

İstanbul'a beklenen kar yağışı geldi! Hem de lapa lapa! - Resim : 4

Vali Ali Yerlikaya'dan uyarı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, beklenen yoğun kar yağışına ilişkin uyarı yaptı.

İşte Yerlikaya'nın mesajı:

"Kıymetli İstanbullular, Meteoroloji 1. Bölge Müdürümüzün verdiği son bilgilere göre; İstanbul'da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı tahmin ediliyor. İnşallah özlediğimiz bereketli kar yağışına kavuşuruz. Tedbiri de elden bırakmayalım."