Meteoroloji uyardı: Hava 8 derece birden soğuyacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sağanak yağış ve hava durumu uyarısı geldi. Yapılan açıklamada birçok şehirde sağanak yağış ve sisli havanın etkili olacağı, sıcaklıklarda da ciddi derecede düşüşler yaşanacağı belirtildi.

Meteoroloji uyardı: Hava 8 derece birden soğuyacak!

Meteoroloji verilerine hava sıcaklığı yurt genelinde 4 ila 8 derece arasında düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü oluşabilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikelerine karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

İstanbul'da dün beklenen sağanak yağış akşam saatlerinde gerçekleşmiş ve hava sıcaklıklarında düşüş yaşanmıştı. Bugün ise özellikle İç Anadolu bölgesi için Meteoroloji'den uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Afyonkarahisar, Denizli, Adana, Mersin, Hatay, Bolu ve Karabük çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya ve Mersin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

 

Hava sıcaklığı: Yağış alan yerlerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların Antalya ve Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-60 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, deniz üzerinde küçük çaplı hortum oluşumu riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.