Meteoroloji uyardı! İstanbul ve Karadeniz'de yağış var

Hava durumu raporu Meteoroloji tarafından yayınlandı. Buna göre İstanbul ve Karadeniz'de yağışların etkili olması beklenirken 3 bölge için rüzgar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji uyardı! İstanbul ve Karadeniz'de yağış var

Hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Buna göre, ülkemizin hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTABUL VE KARADENİZ'DE YAĞIŞ VAR

İstanbul ile Karadeniz Bölgesi'nin Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'daki etkili olacak yağışın megaşehrin daha çok kuzey kesimlerinde görüleceği belirtildi.

Öte yandan sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Sakarya çevreleri ve İç Anadolu'nun batısında yer yer pus ve sis hadisesinin yaşanması bekleniyor.

3 BÖLGEDE RÜZGAR VAR

Rüzgarın ise bugün genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege ile Batı Akdeniz’in Toroslar kesiminde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege ile Batı Akdeniz’in Toroslar kesiminde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi) dikkati ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara ve o bölgede kalan belediyelere uyarıda bulundu.

İL İL HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 16

İstanbul: Çok bulutlu kuzey kesimleri hafif sağanak yağışlı 18

İzmir: Az bulutlu 23

Adana: Az bulutlu 27

Antalya: Az bulutlu 28

Samsun: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 18

Trabzon: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 16

Erzurum: Parçalı çok bulutlu 10

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 20