Meteoroloji uyardı! Kar yağışı bekleniyor

Bu gece saatlerinde sonra başta Diyarbakır olmak üzere Siirt, Batman ve Mardin için sağanak ve kar uyarısı Meteoroloji 15. Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapıldı.

Meteoroloji uyardı! Kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Diyarbakır için kar ve sağanak uyarısında bulundu.  Bu gece etkili olacak yağışların 1.700 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

4 il daha uyarıldı

Diyarbakır’ın kar yağışını bildiren Meteoroloji 15. Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Siirt, Batman ve Mardin için de sağanak uyarısı yaptı.

Duyurulan açıklamada: "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün gece saatlerinden itibaren Diyarbakır’ın güney ilçelerinde; Kayapınar, Yenişehir, Bağlar, Sur, Çınar, Bismil, Silvan, Batman’ın güney ilçelerinde; Gercüş, Hasankeyf, Beşiri, merkez ve Siirt’in genelinde yerel olarak kuvvetli, Diyarbakır’ın kuzeyinde; Çermik, Çüngüş, Ergani, Dicle, Eğil, Hani, Kocaköy, Hazro, Lice, Kulp, Batman’ın kuzeyinde; Sason, Kozluk, Mardin ve Şırnak genelinde çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kuvvetli yağışların olacağı bölge için sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasına dikkat çekildi.