Meteoroloji il il uyardı!.. Önleminizi alın!.. Metrekareye 100 kg düşecek!

Meteorolojiden alınan son verilere göre Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. Önleminizi alın!.. Metrekareye 100 kg düşecek!

Meteorolojiden yapılan duyuruda Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Kastamonu, Kütahya, Afyonkarahisar'ın kuzeyi, Konya'nın güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği bekleniyor.

Yağışların; Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması tahmin ediliyor. Buna göre olası sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle doğu ve güneydoğu, Trakya'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği öngörülüyor. Buna göre meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Bazı illerimizdeki hava durumu ise şöyle...

İSTANBUL: 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

İZMİR: 16°C
Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA: 15°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

ANKARA: 6°C
Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

BOLU: 8°C
Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde puslu ve sisli, öğle saatlerinden sonra yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu

SAMSUN: 16°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

ERZURUM: 0°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte puslu ve sisli, akşam saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı

DİYARBAKIR: 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

Meteoroloji il il uyardı!.. Önleminizi alın!.. Metrekareye 100 kg düşecek! - Resim : 1

Meteoroloji il il uyardı!.. Önleminizi alın!.. Metrekareye 100 kg düşecek! - Resim : 2

Meteoroloji il il uyardı!.. Önleminizi alın!.. Metrekareye 100 kg düşecek! - Resim : 3

Meteoroloji il il uyardı!.. Önleminizi alın!.. Metrekareye 100 kg düşecek! - Resim : 4