Meteorolojiden çok kritik uyarı!.. İstanbullular Pazartesi gününe dikkat!

Meteorolojiden alınan son verilere göre Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile 15 ilde yağış bekleniyor.

Meteorolojiden çok kritik uyarı!.. İstanbullular Pazartesi gününe dikkat!

Yapılan uyarıda Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Zonguldak, Bartın, Sinop, Tokat, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Erzurum ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteorolojiden çok kritik uyarı!.. İstanbullular Pazartesi gününe dikkat! - Resim : 1

Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Meteorolojiden çok kritik uyarı!.. İstanbullular Pazartesi gününe dikkat! - Resim : 2

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.

Meteorolojiden çok kritik uyarı!.. İstanbullular Pazartesi gününe dikkat! - Resim : 3

Rüzgarın, Kuzey ve Orta Ege’de yarın (Pazar) akşam, Batı Karadeniz’in batısı ile Marmara’da ise gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, Pazartesi günü (06.01.2020) sabah saatlerinden itibaren 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/sa) tam fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın Çarşamba günü (08.01.2020) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Meteorolojiden çok kritik uyarı!.. İstanbullular Pazartesi gününe dikkat! - Resim : 4