Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da etkili oldu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da bulunduğu 11 il için sarı kodlu uyarı yapılmıştı. İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağış etkisini giderek arttırdı. Sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yoğun yağışın etkisiyle Eyüp'te ve Şişli'de zincirleme kazalar meydana geldi.

Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da etkili oldu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağanak yağış uyarıları yapılmıştı. İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağışa yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Eyüp ve Şişli'de yağışın etkisiyle zincirleme kazalar meydana geldi. 

Bir süredir kavurucu sıcaklıklarla boğuşan İstanbullular bu sabaha yağmurla uyandı. Sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur, bazı kesimlerde trafiği durma noktasına getirdi. Yağışların ne kadar süreceği merak edilirken, Prof. D. Orhan Şen'den açıklama geldi. Bugün öğle saatlerinde havanın açacağını ifade eden Şen, önümüzdeki günlerin ise yağışlı geçeceğini belirtti. 

Özellikle Avrupa Yakası'nda bazı kesimlerde trafik durma noktasına gelirken birçok araç yolda durup beklemek zorunda kaldı. Öte yandan uzmanlar, bugün öğle saatlerinde yağışların İstanbul'u terk edeceğini söylerken, ilerleyen günlerde yeniden başlayacağını ve cuma gününe kadar devam edeceğini aktardı.

İstanbul'da sabahın erken saatlerinde etkili olan yağmur trafiği adeta felç etti. TEM Otoyolu'nda trafik durma noktasına geldi. Sabah 06.00 sularında başlayan yağmur yağışı saat 06.30'da etkisini artırdı. 

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den de İstanbul'da etkili olan yağış ve beklenen hava durumuna ilişkin açıklamalar geldi. Öğlende havanın açacağını ancak cuma gününe kadar yağışlı bir hafta olacağını ifade eden Şen, şunları söyledi: "Bugün İstanbul'da sel yok. Hatta yağış da bitiyor. Öğlen hava açıyor. Sadece bir bulut sabah yağış yaptı o da gitti. Başka illerde olabilir. Bu hafta yağışlı bir hafta olacak. Yağışlar batı bölgelerde; Marmara, Ege, Batı Akdeniz'de etkili olacak. Yarın dışında cuma gününe kadar İstanbul'da yağmur var. Yağış alan yerlerde sıcaklıklar 1-2 derece düşer. Anadolu Yakası'nın kuzey ilçelerinde ve Boğaz çevresinde bireysel bulutların yaptığı yağışlar etkili değil. Öğlene kadar bunları görebileceğiz. Rüzgar kuzey doğudan ara sıra kuvvetli. Sıcaklık 30 derece"

Twitter'da yaptığı hava durumu paylaşımlarıyla bilinen "Hava Forum" isimli hesap da yağışlarla ilgili açıklama yaptı. Paylaşımda, "İstanbul yeni haftaya yerel yağışlarla başladı. Boğaz sarı renge büründü. Bu tür yerel yağışlar öğlen saatlerine kadar bazı ilçelerde görülebilir." denildi.