Meteoroloji saat verdi!.. Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kar geliyor!

Meteorolojiden alınan son verilere göre bazı il ve bölgelerede yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kar geliyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Ordu çevreleri ile sabah saatlerinde Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Bolu, Ankara ve Çankırı'nın batı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kar geliyor! - Resim : 1

Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur, Düzce çevrelerinde yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile sabah saatlerinde Ankara, Bolu, Karabük ve Çankırı'nın batısında hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kar geliyor! - Resim : 2

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kar geliyor! - Resim : 3

Sıcaklıkların batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı; mevsim normalleri civarında; kuzey ve iç kesimlerde yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kar geliyor! - Resim : 4

Rüzgarın genellikle batı ve kuzeybatı, batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Ankara güne karla uyandı

Meteoroloji saat verdi!.. Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kar geliyor! - Resim : 5

Ankara'da gece başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Ülke genelinde etkili olan soğuk hava yağışlı hava Başkent'te gece kendini kar yağışı olarak gösterdi. Özellikle şehrin Çankaya ve Keçiören gibi yüksek ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle sokaklar beyaza bürünürken kapalı yol bulunmadığı öğrenildi.