Meteorolojiden aralarında İstanbul'un da olduğu birçok il için peş peşe uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve birçok il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağış bekleyen illerimiz ve 5 günlük hartitalı hava tahmin raporu detayları haberimizde...

Meteorolojiden aralarında İstanbul'un da olduğu birçok il için peş peşe uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayınlanan hava durumu tahmin raporuna göre; pazar günü İstanbul dahil birçok ilde öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteorolojiden peş peşe açıklamalar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Tekirdağ, Ordu ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara'nın güneyi ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olması beklenirken, rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, yarın zamanla Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Sağanak yağışın etkili olacağı iller şöyle

Meteoroloji'nin raporuna göre; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zongul, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli'nde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteorolojiden aralarında İstanbul'un da olduğu birçok il için peş peşe uyarı - Resim : 2

Meteorolojiden aralarında İstanbul'un da olduğu birçok il için peş peşe uyarı - Resim : 3

Meteorolojiden aralarında İstanbul'un da olduğu birçok il için peş peşe uyarı - Resim : 4

Meteorolojiden aralarında İstanbul'un da olduğu birçok il için peş peşe uyarı - Resim : 5

Meteorolojiden aralarında İstanbul'un da olduğu birçok il için peş peşe uyarı - Resim : 6