Meteoroloji tek tek uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın!

Meteorolojiden alınan son verilere göre bazı il ve bölgelerde yağmur, karla karışık yağmur, kar ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji tek tek uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz Bölge geneli ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Çankırı, Yozgat, Sivas, Kayseri, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji tek tek uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 1Yağışların genellikle yağmur, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun yağış alan yerlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji tek tek uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 2Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji tek tek uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 3Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan kesimlerde çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır. Buna göre dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji tek tek uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 4Sıcaklıkların kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.