Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Meteoroloji saat verdi!.. Buzlanma, sis, sağanak, kar..!

Meteorolojiden alınan son verilere göre Marmara'nın doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Muğla, Antalya, Kahramanmaraş, Düzce, Zonguldak, Bartın, Giresun, Sivas, Ankara çevreleri, Samsun'un doğu ilçeleri ve Trabzon'un batısında yağış bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Meteoroloji saat verdi!.. Buzlanma, sis, sağanak, kar..!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Muğla, Antalya, Kahramanmaraş, Düzce, Zonguldak, Bartın, Giresun, Sivas, Ankara çevreleri, Samsun'un doğu ilçeleri ve Trabzon'un batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Meteoroloji saat verdi!.. Buzlanma, sis, sağanak, kar..! - Resim : 1

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Tunceli ve Erzincan'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Meteoroloji saat verdi!.. Buzlanma, sis, sağanak, kar..! - Resim : 2

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Meteoroloji saat verdi!.. Buzlanma, sis, sağanak, kar..! - Resim : 3

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Meteoroloji saat verdi!.. Buzlanma, sis, sağanak, kar..! - Resim : 4

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, Doğu Akdeniz ile kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.