Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın!

Meteorolojiden alınan son verilere göre bazı il ve bölgelerde yağmur, karla karışık yağmur, buzlanma, kar ve çığ tehlikesi bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla Doğu Karadeniz'in çok bulutlu, Rize ve Artvin kıyı kesiminin yağmurlu, iç kesimlerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 1İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara ve iç bölgelerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 2Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmakta.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 3Serin ve yağışlı hava kütlesinin yurdu terk etmesiyle doğu kesimlerde hava sıcaklıklarının ve güneşlenmenin artması beklendiğinden kalın kar örtüsü bulunan yüksek ve dik yamaçlardaki çığ oluşum riskinin artacağı öngörüldü. Çığ nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 4Sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması beklenmektedir.

Rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.