Meteoroloji il il uyardı!.. Sağanak, kuvvetli kar, fırtına..!

Meteorolojiden alınan son verilere göre yurdun bazı il ve bölgelerinde sağanak yağış, karla karışık yağmur, kar, çığ tehlikesi ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. Sağanak, kuvvetli kar, fırtına..!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu, Elazığ ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. Sağanak, kuvvetli kar, fırtına..! - Resim : 1

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Van, Hakkari, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Buna göre olası meydana gelebilecek problemlere karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il uyardı!.. Sağanak, kuvvetli kar, fırtına..! - Resim : 2

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. Sağanak, kuvvetli kar, fırtına..! - Resim : 3

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi öngörülüyor. Buna göre olası meydana gelebilecek problemlere karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il uyardı!.. Sağanak, kuvvetli kar, fırtına..! - Resim : 4

Sıcaklıkların batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde hissedilir derecede (5 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genelinde kuzeyli, Marmara'da güneyli yönlerden orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/sa)şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre olası meydana gelebilecek problemlere karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.