Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı!.. Önleminizi alın!

Meteorolojiden alınan son verilere göre bazı bölge ve illerde sağanak yağış ve kar yağışı bekleniyor.

Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı!.. Önleminizi alın!

Yapılan son değerlendirmelere göre Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı!.. Önleminizi alın! - Resim : 1Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusunda kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı!.. Önleminizi alın! - Resim : 2Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı!.. Önleminizi alın! - Resim : 3Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı!.. Önleminizi alın! - Resim : 4Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, doğu bölgeler ile zamanla Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.