Meteoroloji il il saat verdi!.. Yoğun kar ve fırtına vuracak!

Meteorolojiden alınan son verilere göre bazı il ve bölgelerde yoğun kar ve kuvvetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji il il saat verdi!.. Yoğun kar ve fırtına vuracak!

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bingöl çevreleri, İzmir'in kuzey ve batı kesimleri ve Şanlıurfa'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji il il saat verdi!.. Yoğun kar ve fırtına vuracak! - Resim : 1Yağışların Güneydoğu Anadolu ile Kuzey Ege kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak'ın yükseklerinde, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Buna göre meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il saat verdi!.. Yoğun kar ve fırtına vuracak! - Resim : 2Marmara bölgesi ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji il il saat verdi!.. Yoğun kar ve fırtına vuracak! - Resim : 3Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il saat verdi!.. Yoğun kar ve fırtına vuracak! - Resim : 4Sıcaklıkların yurdun batı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın güney ve güneybatı, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında Kuzeyli yönlerden orta kuvvette; İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'de bu sabah saatlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.