Meteoroloji iki il için saat verdi!.. Sağanak ve fırtına vuracak!

Meteorolojiden alınan son verilere göre bazı il ve bölgelerde sağanak yağış, kuvvetli buzlanma ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji iki il için saat verdi!.. Sağanak ve fırtına vuracak!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir'in batısı, gece saatlerinden sonra İstanbul'un batısı ile Antalya'nın batı kıyılarının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji iki il için saat verdi!.. Sağanak ve fırtına vuracak! - Resim : 1

İç ve doğu kesimlerde, yer yer kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji iki il için saat verdi!.. Sağanak ve fırtına vuracak! - Resim : 2

Sıcaklıkların iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji iki il için saat verdi!.. Sağanak ve fırtına vuracak! - Resim : 3

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji iki il için saat verdi!.. Sağanak ve fırtına vuracak! - Resim : 4