Meteoroloji İstanbul için uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İstanbul başta olmak üzere birçok ilde yağış bekleniyor.

Meteoroloji İstanbul için uyardı

Meteoroloji’nin yayınlandığı hava durumu tahmin raporuna göre yurdun birçok kesiminde kuvvetli yağış bekleniyor. Sağanak yağışların İstanbul'da da etkili olması bekleniyor. Öte yandan yağmurun başlama saati de Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporunda yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ile Antalya'nın batı kıyıları, Ardahan ve Kars çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, Yozgat, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Öte yandan hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Sağanak uyarısı

Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, Yozgat, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden; gök gürültülü sağanak yağış, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul 28°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı… İstanbul’da yağmurun saat 09.00 – 18.00 arasında etkili olması bekleniyor.

İzmir 29°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Ankara 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.