Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji verilerine göre cuma günüden itibaren İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde sağanak yağış etkili olacak. Sıcaklık 2 ila 3 derece artacak.

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık ve günlük hava durumu bilgilerini paylaştı ve cuma gününe dikkat çekti.

Cuma günü itibariyle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun birçok kesiminde sağanak yağışın etkili olacağı uyarısında bulunan Meteoroloji, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için ise sıcaklık artışına dikkat çekti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından çarşamba günü (bugün) için yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sinop, Ankara'nın kuzeydoğusu, Çankırı, Sivas, Van ve Bitlis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.