Meteoroloji bölge bölge uyardı!.. Karla karışık yağmur, kar, çığ riski, zirai don..!

Meteorolojiden alınan verilere göre bazı il ve bölgelerde karla karışık yağmur, kar yağışı ve yer yer kuvvetli zirai don bekleniyor.

Meteoroloji bölge bölge uyardı!.. Karla karışık yağmur, kar, çığ riski, zirai don..!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun genelinin doğu kesimleri çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Kayseri, Rize, Artvin ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji bölge bölge uyardı!.. Karla karışık yağmur, kar, çığ riski, zirai don..! - Resim : 1İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte batı bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji bölge bölge uyardı!.. Karla karışık yağmur, kar, çığ riski, zirai don..! - Resim : 2Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji bölge bölge uyardı!.. Karla karışık yağmur, kar, çığ riski, zirai don..! - Resim : 3Sıcaklıkların kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji bölge bölge uyardı!.. Karla karışık yağmur, kar, çığ riski, zirai don..! - Resim : 4Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yurdun kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.