Meteoroloji'den kritik duyuru! İstanbul için saat verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son tahminlere göre, bugün ülkenin doğu kesimlerinde sağanak bekleniyor. Marmara Bölgesi’nde ise yağışlı havanın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor

Meteoroloji'den kritik duyuru! İstanbul için saat verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Mayıs hava durumu raporu yayınlandı.

Yapılan son tahminlere göre yurdun doğu kesimlerinde şiddetli rüzgar ve fırtına ile birlikte sağanağın gün boyu etkili olması bekleniyor.

Öte yandan İstanbul dahil olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde ise yağışlı havanın akşam saatlerinde etkisini yitireceği öngörülüyor.

Yapılan değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nu kuzey ve doğusu ile, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Urfa çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ise iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

TEDBİRLİ OLUNMALI

Yağışların; Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

3 BÜYÜK KENT

-İstanbul’da hava sıcaklığı 20 derece. Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif sağanak bekleniyor.

-İzmir’de hava sıcaklığı 27derece. Az bulutlu ve açık.

-Ankara sıcaklığı 23 derece. Parçalı ve çok bulutlu.