Meteorolojiden 5 il için kritik uyarı!.. Kuvvetli olacak!.. Önleminizi alın!

Meteorolojiden alınan son verilere göre Çanakkale'nin güney ilçeleri, İzmir, Aydın ve Muğla kıyıları ile Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor.

Meteorolojiden 5 il için kritik uyarı!.. Kuvvetli olacak!.. Önleminizi alın!

Yapılan son değerlendirmelere göre sabah ve öğle saatlerinde Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde ise Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden 5 il için kritik uyarı!.. Kuvvetli olacak!.. Önleminizi alın! - Resim : 1

Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Çanakkale'nin güney ilçeleri, İzmir, Aydın ve Muğla kıyıları ile Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden 5 il için kritik uyarı!.. Kuvvetli olacak!.. Önleminizi alın! - Resim : 2

Sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteorolojiden 5 il için kritik uyarı!.. Kuvvetli olacak!.. Önleminizi alın! - Resim : 3

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden 5 il için kritik uyarı!.. Kuvvetli olacak!.. Önleminizi alın! - Resim : 4

Rüzgarın genellikle güney ve doğu, zamanla güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege Denizi'nde güney yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.