Meteoroloji saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat!

Meteorolojiden alınan son verilere göre, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Karabük, Kastamonu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat!

Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat! - Resim : 1

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat! - Resim : 2

Rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete esmesi bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat! - Resim : 3Yağışların Rize ve Artvin çevreleri ile Giresun’un doğu (Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Çanakçı, Doğankent ve Güce) ve Trabzon’un batı ilçelerinde (Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Tonya) kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde (600 m üzeri) yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat! - Resim : 4