Meteorolojiden kritik uyarı!.. Önleminizi alın!.. Kuvvetli olacak!

Meteorolojiden alınan son verilere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteorolojiden kritik uyarı!.. Önleminizi alın!.. Kuvvetli olacak!

Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Çanakkale'nin güney ilçeleri ile Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarında kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor. Buna göre olası olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden kritik uyarı!.. Önleminizi alın!.. Kuvvetli olacak! - Resim : 1

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden kritik uyarı!.. Önleminizi alın!.. Kuvvetli olacak! - Resim : 2

Sıcaklıkların yurdun genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Meteorolojiden kritik uyarı!.. Önleminizi alın!.. Kuvvetli olacak! - Resim : 3

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege Bölgesinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 yer yer 100 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Buna göre olası yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmeleri vb.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden kritik uyarı!.. Önleminizi alın!.. Kuvvetli olacak! - Resim : 4