Meteoroloji uyardı!.. Önleminizi alın!.. Bu bölgelerde oturanlar dikkat!

Meteorolojiden alınan son verilere göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısı ile Antalya, Karaman, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji uyardı!.. Önleminizi alın!.. Bu bölgelerde oturanlar dikkat!

Yağışların; Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Mersin'in doğu ilçeleri ile Adana ve Hatay'ın kıyı kesimlerindeki yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. Buna göre muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji uyardı!.. Önleminizi alın!.. Bu bölgelerde oturanlar dikkat! - Resim : 1

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.

Meteoroloji uyardı!.. Önleminizi alın!.. Bu bölgelerde oturanlar dikkat! - Resim : 2

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Kuzey Ege'de kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji uyardı!.. Önleminizi alın!.. Bu bölgelerde oturanlar dikkat! - Resim : 3

Buna göre muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji uyardı!.. Önleminizi alın!.. Bu bölgelerde oturanlar dikkat! - Resim : 4