Meteoroloji saat verdi!.. Önleminizi alın!.. Çok kuvvetli olacak!

Meteorolojiden alınan son verilere göre sabah ilk saatlerden itibaren Muğla’nın güney Antalya’nın batı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Önleminizi alın!.. Çok kuvvetli olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Ordu ve Ardahan çevreleri, İstanbul ve Kırklareli'nin kuzey kıyıları, Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Önleminizi alın!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 1

Yağışların; sabah ilk saatlerden itibaren Muğla’nın güney (Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Seydikemer), Antalya’nın batı (Kaş, Demre, Finike, Elmalı, Kumluca, Kemer) ilçelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji saat verdi!.. Önleminizi alın!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 2

Sıcaklıkların yağışla birlikte güneybatı kesimlerinde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Önleminizi alın!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 3

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji saat verdi!.. Önleminizi alın!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 4