Meteoroloji 3 il için saat verdi!.. Dikkat!.. Çok kuvvetli olacak!

Meteorolojiden alınan son verilere göre yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, iç ve batı kesimlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 3 il için saat verdi!.. Dikkat!.. Çok kuvvetli olacak!

Genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin'in Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olması bekleniyor. Buna göre ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji 3 il için saat verdi!.. Dikkat!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 1

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji 3 il için saat verdi!.. Dikkat!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 2

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 3 il için saat verdi!.. Dikkat!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 3

Rüzgarın genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinde Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji 3 il için saat verdi!.. Dikkat!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 4