Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..!

Meteorolojiden alınan son verilere göre yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, Mersin ve Adana çevreleri ile Osmaniye’nin batısında yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş ile Adana’nın kuzey ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz (Giresun dışında), Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 1

Yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, Mersin ve Adana çevreleri ile Osmaniye’nin batısında yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş ile Adana’nın kuzey ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Buna göre olası olumsuzluklara karşı(sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 2

Rüzgarın Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/sa), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden fırtına, yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (60-100 km/sa) şeklinde eseceği bekleniyor. Buna göre olası ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 3

Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 4