İstanbullular dikkat! Dolu geliyor!

Meteoroloji'nin verilerine göre batı bölgelerdeki yağışlar cumartesi günü de etkili olacak. Pazar gününden itibaren ise doğu bölgelerine doğru kayacak.

İstanbullular dikkat! Dolu geliyor!

Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu raporuna göre yarın Marmara ile birlikte Ege Bölgesi ve Batı Karadeniz'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da ve Türkiye genelinde beklenen yağışlara ilişkin çok önemli uyarılarda bulundu. İşte Prof. Dr. Şen'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Gök gürültülü sağanak yağış demek içerisinde şimşek ve doluyu da içeren yağış demektir. Bugün batı bölgelerimizde lodos var, ulaşımda belki etkili olabilir. Bugün Türkiye'de hava sıcak. Akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli'de geç saatlerde yağış başlayabilir.

Yarın aniden sıcaklıklar düşüyor, ani sıcaklık düşüşü her zaman tehlikelidir. Yarın özellikle İstanbul, Balıkesir, Bursa, Çanakkale'de gök gürültülü yağış olacak, dolu ihtimali de var. Dolu tahmini 1-2 saat önce tahmin edilebiliyor.

Cumartesi günü yağışlar Trakya'dan ayrılıyor ama Karadeniz'i de kapsayacak. Sonra da doğuya kayacak ancak gücünü kaybedecek.

Marmara Bölgesi'nde İç Ege'de İç Anadolu'nun kuzeyinde gök gürültülü, şimşekli, yıldırımlı yağışlar olacak. Sıcaklıklar 7-8 dereceye kadar düşecek ve sonra toparlanıp eski yaz değerlerine varacak.

Meteoroloji'nin verilerine göre İstanbul'da hava sıcaklıkları cumartesi günü akşam saatlerinde 13 dereceye kadar düşecek.

İstanbul'da yağışların pazar günü etkisini kaybetmesi ve sıcaklıkların yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor.