Meteoroloji'den kritik açıklama

Meteorolojiye göre; ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığı, hafta sonuna kadar 2 ila 4 derece artacak, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Meteoroloji'den kritik açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu raporunu yayımladı.

Hava sıcaklığı yurt genelinde hafta sonuna kadar 2 ila 4 derece yükselecek. İç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Yurdun batı kesimleri ile Karadeniz’in orta ve doğu kesimlerinde yağışlar bekleniyor. Yurdun kalanında ise hava parçalı az bulutlu.

Denizlerde rüzgar Marmara’nın Karadeniz kıyılarında ve Batı Karadeniz’de orta kuvvetin üzerinde esiyor, diğer kıyılarımızda ise orta kuvvet ve altında.

Marmara

Hava parçalı bulutlu, Edirne dolaylarında ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu yağışlar Cuma günü bölge geneline yayılıyor.

Ege

Kıyı kesimlerinde. Bölgenin kalanında hava parçalı bulutlu. Cuma cumartesi bölge genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Akdeniz

Yerel yağışlar görülebilir. Orta ve Doğu kesimlerinde ise hava parçalı bulutlu. Sıcaklık Adana dolaylarında 30 derece ve üzerinde seyrediyor.

İç Anadolu

Yağış yok, hava az bulutlu. Sıcaklık bölge genelinde 20 ila 25 derece aralığında ölçülüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Gök gürültülü sağanak yağış görülüyor. Bu yağışlar Cuma gününe kalmıyor. Cumartesi bölgenin batısında yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu

Gökyüzü az bulutlu. Sıcaklık Kars-Erzurum dolaylarında 18-20 derecelerde, Malatya dolaylarında ise 26 derece ölçülüyor.

Güneydoğu Anadolu

Bölgesinde önümüzdeki üç günlük dönemde hava az bulutlu. Sıcaklık Gaziantep’te 28, Diyarbakır’da 29 derece.