Bahçeli: Verdiğimiz şehit sayısı 16'ya ulaşmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında İdlib konusuna değinerek, "Verdiğimiz şehit sayısı 16'ya ulaşmıştır" diye konuştu.

Bahçeli: Verdiğimiz şehit sayısı 16'ya ulaşmıştır

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye deprem felaketiyle bir kez daha yüzleşti. İran'ın sınırında meydana gelen sarsıntı acı ve yıkıma neden olmuştur. Maalesef can ve mal kaybına neden oldu. Ülkemiz deprem tehdidiyle karşı karşıya ve etkili deprem tedbirleri acil şekilde alınmalıdır. Depreme teslimiyeti aklımızdan dahi geçirmemeliyiz. Deprem felaketinden dolayı hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Almanya'da Neo Nazi hayranı bir katil ortalığı kana bulammıştır. 5'i Türk vatandaşı olmak üzere 10 kişiyi katletmiştir. Türk ve İslam düşmanlığı baş göstermektedir. Demokrasi ve hoş görü konularında lafa gelince mangalda kül bırakmayan Avrupa'da faşist eylemlerin kamçılanması çelişkidir. Türk milleti ırkçılaığa ve yabancı düşmanlığa her zaman kapalı ve uzaktır. Hiç kimse bize ders vermeye kalkışmasın.

"Verdiğimiz şehit sayısı 16'ya ulaşmıştır"

Türkiye olağanüstü bir süreçten geçiyor. İdlib fokur fokur kaynayan, kaynadıkça taşan bir kazana dönüşmüştür. Rusya destekli saldırılar devam etmektedir. Verdiğimiz şehit sayısı 16'ya ulaşmıştır. 

"Belirlenmiş hedefleri vuran Rusya'dır"

İdlib ekseninde altı çizilmesi gereken muamma bu ay sonuna kadar rejim güçlerinin gözlem noktalarımızın geri çekilip, çekilmeyeceğidir. Elbette, bütün ihtimalleri hesaba katmak, planlamalar yapmak Türkiye için zaruridir. Rusya Soçi'ye vurgu yaparken, taciz ve tahriklerini ısrarla sürdürmektedir. Rusya ve rejim güçleri ölüm yağdırmaktadır. Belirlenmiş hedefleri vuran Rusya'dır. İdlib çok şeye gebedir. Türk askeri bölgede gerginliğin azaltılması için bulunmaktadır. Ateşkes sağlanabilmesi Soçi kararlarının uyulmasına bağlıdır. Aksi takdirde İdlib patlayacak, zalimler kaçtıkları yere kadar kovalanacaktır. Zalim Esed döktüğü kanın hesabını ödeyecektir.

Rusya'ya tepki

Rusya'nın Türkiye'ye karşı Suriye'nin arkasında durması çelişkidir. Türkiye ile Rusya stratejik ortak değildir, müttefik değildir ama ticari ve siyasi ilişkileri vardır. Türkiye'nin İdlib'deki varlığı haklıdır.