MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Libya bizim için gelecek meselesidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli konuşmasında CHP'yi eleştirerek "Libya konusu bizim için gelecek meselesidir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Libya bizim için gelecek meselesidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Tedavi sürecim boyunca şifa dileyen herkese en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum; duanın gücü ve doktorlarımızın dokunuşları ile buradayız, son nefesimize kadar burada olacağız.

Düşmemizi bekleyenler kurumuş ağaca dönecek Allah'ın izniyle daha çok bekleyeceklerdir.

Tuzak kuranlar bilmelidir ki tuzaklara tuzak kuran vardır Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.

Suriye'de yaşananlar, Irak ve İran'a ambargo koyan ilkellikle başka bir şey düşünmemize engeldir. Hafter ikna edilmiştir. İdlib'de tesis edilmiş ateşkes sevindirici olmakla birlikte henüz tam olgunlaşmış değildir. Türkiye atak bir dış politikayla sabırla her konuda konuşmuş sabrının meyvelerini toplamıştır.

 CHP'ye sert sözler

Türkiye doğru zamanda doğru politikalarla konum almıştır, Akdeniz'deki ezberler bozulmuştur.

Libya konusu bizim için gelecek meselesidir. Dayatmalara boyun eğmeyen siyasi iradeye karşı çıkmak, vatan severlikle nasıl bağdaşacaktır. CHP neden sızlanıyor. Akdeniz'deki güç oyunlarına Türkiye'nin girmesi zilleti neden kışkırtıyor. Kimden emir alıyorlar. Yunanistan, Hafter, Sisi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri rahatsız, şuna bakın ki CHP de rahatsız. Geçici ateşkesin sürmesi umut vericidir ancak CHP bundan bile rahatsız.

CHP, itimat, itibar ve inandırıcılığını kaybetmiştir. Vatan ve bayrak sevgisi sizi yoldan çıkarmaz, aksine yola getirir. Korku siyaseti diye konuşup duruyorlar, alayı kuyruklu yalandır. Siyaset akıl işidir ve fedakarlık gerektirir. 

Terörist Demirtaş'ın kitabından sözde tiyatro çıkaranlar bu ülkenin köküne yabancı olanlardır. CHPye diyorum ki, çadır tiyatronuzu ya gidin Kandil'de kurun ya da Pensilvanya'da açın.

 "Dünyadaki gelir adaletsizliği ortadadır"

Dünyadaki gelir adaletsizliği ortadadır. Kuraklık ve gıda güvensizliği çok sayıda kişinin hayatını etkilemiştir. İnsandan uzak değerler sisteminin dayatıldığı bir insanlık sürecindeyiz. Günümüz dünyasında geleceği belirleyen güçler küresel egemen güçlerdir.