"MHP ötekileştirici değildir, hiç de olmamıştır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP lideri Bahçeli, ''Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması maksadıyla sipariş açıklamalar yapan gafillerin, 2023 yılının haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatmayı lüzumlu görüyoruz'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Demokrasiler millet gerçeğinden beslenmiş ve gelişmiştir. Bizim vazgeçemeyeceğimiz değer millet oluşumudur. Milletleşme, sonuçlanmış değil devam eden doğal ve dinamik bir süreçtir. Millet olma hali, toplumun sosyal, kültürel, ekonomik tartışmasız uzlaşma alanıdır. Bir oyun havasıyla neşelenmemiz, bir ağıtla hüzünlenmemiz bu yüzdendir. Millet olma hali, onu oluşturan alt kültürlerin, lehçelerin, kimliklerin inkarı anlamı taşımayacaktır. Bu açıdan MHP'nin millet anlayışı dışlayıcı, ötekileştirici ve uzaklaştırıcı değildir hiç de olmamıştır. Tamamen kültürel temelde dile getirilen 'Ne mutlu Türküm' sözü ortak bir hedefte kucaklaşmayı anlatmaktadır.

Hiç kimsenin kökenini veya mezhebini öne çıkaran, aşağılayan, engelleyen, yasaklayan bir zihniyete yakın durmamız düşünülemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da millet kavramı bütünleştirici bir rol oynamıştır. Etnik köken, dil, din ve inanç farkı gözetilmemiştir.

Millete rağmen siyaset antidemokratiktir. Milli iradeyi silahın vesayetine alan her girişim, her müdahale darbedir. Millet iradesine cephe alan dayatmacı siyasetçilerin karşımıza geçip demokrat pozları vermesi su katılmamış iki yüzlülüktür. Cumhur İttifakı millet ne istiyorsa kulak veren, milli ve demokratik bir hüviyete sahiptir. Bizi diğerlerinden ayıran fark da budur.

Çiğ süt içmediğimizden dolayı karın ağrısı çekmiyoruz. Korkup saklayacağımız bir eksiğimiz, zaafımız olmadığı için rahatız. Gündüz şapkalı, gece külahlı. Sözde demokrat özde despot olanların hangi kirli ilişkilere savrulduklarını hem görüyor hem de onlara sandığın kaç bucak olduğunu göstermek için gün sayıyoruz.

Erken seçim

Gündüz şapkalı gece külahlı; sözde demokrat özde despot olanların ne yaptığını, neyi amaçladığını, hangi kirli ilişkilere savrulduklarını hem görüyor, hem de onlara sandığın kaç bucak olduğunu göstermek için gün sayıyoruz. Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması maksadıyla sipariş açıklamalar yapan gafillerin, 2023 yılının haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatmayı lüzumlu görüyoruz.

Bölücü terör örgütü PKK’nın keşif kolu ve gözetleme kulesi olan HDP’yle yasak bir ittifak şemsiyesi altında toplananlar, bunun adına da gerçek anlamından koparılmış demokratik güç birliği diyenler, içine düştükleri zilletin bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir.''

Bölücü terör örgütü PKK’nın keşif kolu ve gözetleme kulesi olan HDP’yle yasak bir ittifak şemsiyesi altında toplananlar, bunun adına da gerçek anlamından koparılmış demokratik güç birliği diyenler, içine düştükleri zilletin bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir. HDP tarih ve millet önünde suçludur. HDP'ye oy verenler PKK'nın uşağı olsun diye mi oy verdiler? PKK'nın arka bahçesi iradesini Kandil'e bağlamış bir sözde partinin aldığı oy oranının sayısının demokrasi ile bağdaşması insanlıkla anılması şehit ile caninin bir görülmesi kadar korkunçtur. Şerefiniz kadar konuşun desek ağzını bıçak açmayacak ne kadar sabıkalı kişi varsa HDP'yi kollamak için demokrasiyi kullanmaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi

38 eski rektör ve YÖK üyesinin teröre bir kez olsun tepkilerini duyanınız oldu mu? Bunlar kime hizmet ediyorlar? Hep puslu ortamlarda öne çıkan bu çürük rektörler yerli ve milli duruş gösterecek onuru ne zaman ispat edecekler?

HDP'nin kapanması tartışmaları

Yargıtay'ın terör örgütü ile ittifakı meydanda olan HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir. Siyasi partilerin kapatılması Yargıtay'ın açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesince kesin olarak karara bağlanmaktadır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında, mesela Demokratik Bölgeler Partisi isimli paravan terör oluşumu çatısıyla bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.

Dokunulmazlık fezlekeleri

Her siyasi parti tutumunu netleştirmelidir. Hiç kimse minderden kaçmamalı yüreği yeten kartını açık oynamalıdır. CHP fezlekeli HDP'lilerin dokunulmazlık zırhının kaldırılmasına var mıdır yok mudur? CHP ile İYİ Parti'nin duruşu ne olacaktır? HDP'ye destek PKK'ya destektir. ABD'nin ve AB'nin ne söylediği önemli değildir. Bizde kıvırma çark yoktur.''