"HDP ile ittifak kuranlar çocuklarımızın düşmanı"

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor.

"HDP ile ittifak kuranlar çocuklarımızın düşmanı"

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları...

Tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. Ramazan münasebetiyle cennetin kapıları ardına kadar açılırken, cehennem kapılarına kilit vurulmaktadır. Vicdan tefekkürüne çok ihtiyacımız vardır. Bu ihtiyaç her geçen gün daha da şiddetlenmektedir. Bir yanda süre gelen kanlı çatışmalar, sonuçsuz çekişmeler, iç savaşlar, hakimiyet kavgaları, istikrarsız coğrafyalar, ekonomik zorluklar, zulüm ve adaletsizliklerin karanlık yüzü varken, bir yanda ise gözle görülemeyecek kadar küçük ama tahribatı büyük bir virüsün insanlığa meydan okuması var.

Koronavirüs hakkında

Böylesi bir süreçte Kovid-19 hastalığı insanlığa musallat olmuştur. Her şey elbette Allah'tandır. Allah mutlaka şifayı da verecektir. Önce tedbiri sonra ise tefekkürü yerine getirmeliyiz. Bu mübarek ayda kendimize dönerek, sevdiklerimize daha fazla yönelerek, akıp giden hayatın hızını biraz yavaşlatarak virüsün yayılımını biraz daha durdurabiliriz. Biraz daha dişimizi sıkmalıyız. Maske, mesafe ve hijyenin yanı sıra uygulanması kaçınılmaz olan tedbirlere uyarak bayramı kucaklayabiliriz.

Kovid-19'un tasallutundan kurtulmak için seferberlik içinde hareket etmeliyiz. Kovid-19'la mücadelede başarı için hayati öneme sahip kurallara mutlaka uymalıyız. Yardımlaşmanın, dayanışmanın en güzel örneklerini birlikte göstermeliyiz.

Cenab-ı Allah'tan niyazım bu mübarek ayda tüm insanlığı esirgemesi ve bağışlamasıdır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Terör olayları

Terörle mücadele kararlılıkla sürdürülmektedir. Eren operasyonları büyük bir motivasyonla yürütülmektedir. BTÖ üst kademesinde yer alan teröristlerden 16'sı etkisiz hale getirilmiştir. Barınakları ve sığınakları vurulmuştur. Teröristler ihanetlerinin bedelini canları ile ödemiştir. Baharın gelişi ile saklandıkları deliklerden fareler gibi çıkmaya başlayan teröristler Türk devletinin gücü ve kudretini bir kez daha görmüştür. Onlar kaçacak biz kovalayacağız, onlar saklanacak biz bulacağız. Şehitlerimizin hesabını soracağız. Bölücü Terör Örgütü'nün sonu nihayet gelmiştir.

Gerçekleri saklayan, çocukların dağa kaçırılmasında kimin parmağı varsa dilerim Allah'tan bir gün Zap suyunun dibinde kendisini bulur.

Bölücü terör örgütünün sonu nihayet gelmiştir. PKK can çekişmekte, acı içinde çırpınmakta, her yerinden dağılmaktadır. HDP ile ittifak kuranlar çocuklarımızın düşmanı... Selahattin Demirtaş'a müşfik yaklaşanlar zillet cephesindedir. 

3 Eylül 2019'dan itibaren Diyarbakır'da başlayan haklı eylemlerle HDP il binaları önünde evladının peşine düşen anaları selamlıyorum. 7 Nisan'da Zeytindalı Harekat Bölgesi'nde kahraman uzman çavuşlarımız, 9 Nisan'da Eruh'ta kahraman uzman çavuşumuz şehit oldular. Türk Yıldızlarına ait eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu pilot yüzbaşı şehit düştü.

Milli şahsiyetleri ihmal etmek, tarihin çağrılarına kulak tıkamak, mekanda köksüz, zamanda öksüz bırakacaktır. Tarihimizin herhangi bir döneminde devletimiz ve milletimize hizmeti geçmiş kişileri şükranla hatırlamak boyun borcumuzdur. Ahde vefa imandandır. TBMM'de milli müdafaa vekili olan Fevzi Paşa, 1944'e kadar Genelkurmay Başkanlığı görevini yürütmüştür. Atatürk Fevzi Paşa'ya büyük bir güven duymuştur.

Merhum İnönü'nün seçilmesinde önemli bir rolü olduğu bilinmektedir. Dönemin hükümeti Fevzi Paşa'nın ölümünden sonra yas ilan etmemiştir. Mareşal Fevzi Paşa her zaman kalbimizdedir. Fevzi Paşa'yı bilmeyenlerin Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizi özümsemesi oldukça zordur. TSK ülkesi ve vatanına kendini feda etmekte, fedakarlıkta sınır tanımamaktadır.

Montrö bildirisi yayınlayan amiraller hakkında

Milli birlik ve beraberlik şuurunu bozmayı hedefleyenler Türkiye'nin beka mücadelesini dinamitlemek isteyen mihraklardır. Amaç iç huzuru baltalamaktır. 104 amiralin darbe bildirisini haklı çıkarmaya, makul göstermeye çalışanlar milli iradeye içten içe tahammülsüz olan vesayetsiz çevrelerdir. Konu artık yargıdadır. Bildirinin arkasında kimin olduğu, neyin amaçlandığı bağımsız mahkemelerce ortaya çıkarılacaktır.

Milli birlik ve beraberlik şuurunu bozmayı hedefleyenler Türkiye'nin beka mücadelesini dinamitlemek isteyen mihraklardır. Amaç iç huzuru baltalamaktır. 104 amiralin darbe bildirisini haklı çıkarmaya, makul göstermeye çalışanlar milli iradeye içten içe tahammülsüz olan vesayetsiz çevrelerdir. Konu artık yargıdadır. Bildirinin arkasında kimin olduğu, neyin amaçlandığı bağımsız mahkemelerce ortaya çıkarılacaktır.

Eğer bildirinin son hali İP'in yönetiminde olan Ergun Mengi ise bunun izahati yapılmalıdır. Milletimiz yanıt beklemektedir. Talat Aydemir'in ikinci darbe teşebbüsü sırasında emekli bir albay olduğunu Kılıçdaroğlu dışında bilmeyen biri var mıdır? Milletimiz CHP Başkanı'na nasıl güvenecek ve itibar edecektir? Kılıçdaroğlu'nun akli melekeleri iyice laçkalaşmıştır. İleri derece su kaynatmaktadır.

Cumhur İttifakı'nın adayı çoktan bellidir

Ortak durum olursa Cumhurbaşkanı adayı olacağını ve kazanmaktan şüphe duymadığını söylemesi zamanlaması açısından üzerinde durulacak bir beyanattır. Kılıçdaroğlu kendine çok güveniyorsa buyursun aday olsun. Milletimizin karşısına çıksın. Cumhur İttifakı'nın adayı çoktan bellidir. Kılıçdaroğlu'nun elinden tutan yok, mani yok. Ondan bundan kahkaha bekleyeceğine karar versin, cesaretle kararının arkasında dursun.

Karadeniz'in yeni egemenlik mücadelelerine sahne olmaması beklentimizdir. Moskova yönetiminin Donbas bölgesine askeri müdahale seçeneğinin masa olduğunu söylemesi, ABD'nin savaş gemilerini göndermesi milli güvenliğimiz adına endişe vericidir. Kırım'ın ilhakı henüz kanayan bir yaradır. Bölgesel çatışmadan kaçınmak, diplomasinin diliyle hareket etmek, uzlaşma kanalları açmak herkesin çıkarınadır.

Türkiye kuzeyinde de güneyinde kuşatma altındadır. 12 Nisan'da Yunan Hava Kuvvetleri öncülüğünde başlayan askeri tatbikat dikkatle takip edilmelidir. Ukrayna ile Rusya arasındaki kutuplaşma derinleşirken, Yunanistan'ın dolduruşa getirilip provoke edilmesi tahriktir. Bunlar sabrımızı zorlamaktadır. Dost ve müttefik olarak bilinen ülkeler bu kumpasın içindedir. Süreci kızıştıran, Yunanistan'ın arkasındaki akıl hocası ortalığı kızıştırmaktadır. Büyük Türkiye vizyonumuzun takipçisiyiz. İstiklal ve istikbal haklarımız her şeyin önündedir.

Biz oturacağımız yeri de biliriz, buyur edip oturtacağımız yeri de biliriz

Karadeniz ve Akdeniz'de cepheler kızışırken, AB komisyonun Ankara ziyaretleri sahte koltuk kriziyle gölgelenmiştir. AB'nin iki temsilcisinin ziyaretleri sırasında Konsey Başkanı'nın tekli koltukta, Komisyon başkanın kanepede oturması tartışılmış, ülkemiz haksızca eleştirilmiştir. AB'de protokol birimleri arasındaki koordinasyonsuzluk böyle bir tabloyu ortaya çıkarmıştır. Kimin nerede ve nasıl oturacağı belliyken konuyu istismar eden zihniyetler hem suçlu hem maksatlıdır. Hiç kimse kusura bakmasın biz oturacağımız yeri de biliriz, buyur edip oturtacağımız yeri de biliriz.

Diktatör arayan kendi geçmişien bakmalıdır. Bizden Fuhrer, Firavun, Franco, Salazar çıkmadı, ülkemizde Nazi kalıntıları görülmesi. İP'in başkanı gitsin PKK ve FETÖ'ye tek bir laf etsin. İtalya Başbakanı çizmeyi aşmakla kalmıştır.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkındaki sözde araştırma raporu sinsi ve sipariş bir rapordur. Yalan yanlış iddialarla dolu olduğunu gördük. Bir Alman vakfının bu denli memnuniyetsizliği, milletimizin muhteşem bir tercihte bulunduğunu göstermiştir.