Bahçeli'den sert kayyum açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır, Mardin, Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili açıklama yaptı. MHP Lideri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na yönelik de sert ifadeler kullandı

Bahçeli'den sert kayyum açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Belediye imkanlarını Mehmetçik katillerine sunmanın, Anayasa ve kanunları yok saymanın, sandıktan çıkan oy ve desteği yanlışa yormanın ahlaken ve hukuken bedeli herkes için bir ve aynıdır." dedi.

Açıklamasında Güney Doğu Anadolu'daki operasyonlara da değinen Bahçeli, "Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe Operasyonu ile eş zamanlı ve koordineli şekilde yürütülen geniş çaplı Kıran Operasyonu sayesinde terörün köküne kıran girecektir." ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamasında öne çıkan bölümler şöyle:

"HDP, Eylül 2016’dan 31 Mart 2019’a kadar sorumluluğu altındaki 105 belediyenin 95’ine kayyum atanmasından herhangi bir ders almamış!"

"Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının idaresi egemenliğin yegane sahibi Türk milletinin doğrudan kontrolündedir.”

”PKK'nın ucuz aparatı HDP'nin zehirli niyetleri bir kez daha duvara toslamıştır. Altını kalın olarak çizmek lazımdır ki, Türkiye bir hukuk devletidir; hukukun genel ve geçer evrensel ilkeleri herkes için bağlayıcıdır. Adalet Türk tarihinin her döneminde mülkün temelidir."

“Bu mücadelenin kesintisiz sürmesi yegane arzumuzdur. Buralar eş başkanlık sistemiyle Kandil'e bağlanmıştır. Devletin kaynağını teröriste peşkeş çeken pişman edilmelidir.”

"Söz konusu büyükşehir belediye başkanları PKK’nın nam ve hesabına fütursuzca çalışan, haklarında da pek çok soruşturma ve kovuşturma bulunan terör yandaşları, terörist sevicilerdir" dedi.

"Güney sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör devletine asla izin verilmeyecek, bölgesel ve küresel ayak oyunlarına Türkiye boyun eğmeyecektir" dedi.

"Kanunların açıkça suç saydığı bir fiili kasten ve taammüden işleyen kim olursa olsun bunun sonuçlarına katlanmak durumundadır"

- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sert sözler

"Sandık,seçim,demokrasi suç ve suçluların sığınak ve barınağı görülemeyecektir. İstanbullu kardeşlerimi yüzüstü bırakıp yatlarda sefa süren bir şahsın görevden uzaklaştırılan belediye başkanlarına destek açıklaması millete, milli şerefe haksızlık ve hakarettir."

- Gül ve Davutoğlu'na

Devlet Bahçeli, açıklamasında Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na yönelik de şu ifadeleri kullandı: “Geçmişleriyle çelişen, bir zamanlar taşıdıkları tarihi görevlerle tezada düşen bu iki şahsın hükümete duydukları husumet gözlerini kör, vicdanlarını da esir etmiştir.”