MHP lideri Devlet Bahçeli'den Viyana Büyükelçiliğine Ozan Ceyhun'un atanmasına tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ozan Ceyhun'un Viyana Büyükelçiliğine atanmasına tepki gösterdi. Bahçeli, sorumluluğun hükümette olduğunu belirterek, "Viyana Büyükelçiliğine atanan şahısla ilgili ortak hiçbir noktamız yoktur" diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'den Viyana Büyükelçiliğine Ozan Ceyhun'un atanmasına tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, Viyana Büyükelçiliğine Ozan Ceyhun'un atanmasına tepki gösterdi.

Bahçeli, "MHP, Cumhur İttifakı'nın parçasıdır. Biz hükümet ortağı değiliz. Siyasi sorumluluğumuz da bulunmuyor. Bu kapsamda dar tasarruflar hükümetin tekelindedir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayı ile Avusturya Cumhuryet nezdinde büyükelçi tayin edilmiştir. Atamayla büyük bir eleştiri sağanağı başlamıştır. Büyükelçinin bir ülkücü katili olduğu iddası gündeme taşınmıştır. Sadece şehidimiz Mustafa Erol değil, binlerce şehidimiz asla unutulmamıştır. Merhum şehidimizin katilinin kim veya kimler olduğu resim olarak bilinmeden, sosyal medyadan pusu kuran, bize dava öğretmeye çalışan art niyetli kişilerin varlığı da teker teker açığa çıkmıştır. Soros konuşulurken, MHP tartışılmaya başlanmıştır. Şehidimizin hakkını korumak bizim için namus meselesidir. Herkes işine bakmalıdır. Bizim Viyana Büyükelçiliğine atanan şahısla ilgili ortak hiçbir noktamız yoktur. Geldiği yer bellidir, hüviyeti bellidir, mazisi bellidir. Sorumluluk elbette hükümetindir" diye konuştu.

 İYİ Parti de tepki göstermişti

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu da Ozan Ceyhun'un Avusturya nezdinde Türkiye büyükelçisi olarak atanmasına tepki göstererek, Ceyhun için 'ülkücü katili' demişti.

Dervişoğlu yaptığı yazılı açıklamasında, "Milliyetçiliği ayaklar altına alan bir zihniyetin kendi yaptığı bu atamayı içine sindirebilmesi mümkün olabilir ancak bunu içine sindiremeyenlerin derin bir sessizliğe bürünmeleri de anlaşılabilir değildir" ifadelerini kullanmıştı.

Ozan Ceyhun kimdir?

Türkiye İşçi Partili, Türkiye Yazarlar Sendikası yöneticiliği yapan yazar Demirtaş Ceyhun'un oğlu Ozan Ceyhun Avusturya Büyükelçisi olarak atandı.

1980 darbesinin ardından Viyana'ya gittikten sonra yasa dışı örgüte üye olmaktan dolayı hakkında soruşturma açılan Ceyhun, 2. Dev-Yol davasında, Dev-Yol üyesi olmak ve adam öldürmek suçundan idam ile yargılandı. Ceyhun, ülkücü birini öldürmediğini belirtirken, sivil mahkemede beraatinin verilmesi bekleyerek gençlik hatası yaptığını ileri sürmüştü.