MHP'li Enginyurt'tan maske çağrısı: 10'lu paketler halinde satılsın

MHP'li Cemal Enginyurt maskelerin satışıyla ilgili açıklamada bulundu. Enginyurt, maskelerin 50’lik paketler halinde değil de 10’luk paketler halinde satılması gerektiğini söyledi.

MHP'li Enginyurt'tan maske çağrısı: 10'lu paketler halinde satılsın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maskelerin satışına ilişkin ücretsiz maske dağıtımının dışında vatandaşın daha fazla maskeye ihtiyacı karşılamak amacıyla maske satışında bir tavan fiyatın belirlendiğini ve eczaneler, marketler, medikal mağazalar dahil olmak üzere birçok yerden alınabilmelerinin önü açıldığını söyledi.

Ticaret Bakanlığı ise bugün yaptığı açıklamada maske satış fiyatının 1 TL olduğunu ve bu fiyatın üzerinde satış olduğunda ise ‘fahiş fiyat’ olarak değerlendirileceğini açıkladı.

Cerrahi maskelerin ilk olarak 50’lik paketlerde satılmasına ilişkin ise MHP’li Cemal Enginyurt’tan bir açıklama geldi. Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında “Maskeler 50’lik paketler de satılacakmış. Tamam da cebinde 50 TL si olmayan milyonlarca insanımız var. @ticaret Bakanımıza sesleniyorum, gelin bu paketler ilk gün itibariyle 10’luk olarak satışa sunulsun. Zorlaştırmayalım, kolaylaştıralım” ifadelerini kullandı.