MI6 Başkanı Moore'un 'Hakan Fidan' gafı! Hatasını fark edince 'utanç verici' diyerek düzeltti

İngiltere Dış İstihbarat Servisi MI6 Başkanı Richard Moore, yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan'ı tebrik etmek isterken alay konusu oldu. Moore, tebrik mesajında Fidan'a ait olmayan sahte bir hesabı etiketledi. Hatasını sonradan fark eden Moore, Türkçe yeni bir paylaşımda bulunarak, "Hay aksi, bu utanç verici! Ama hesap bir parodi olsa bile iyi dileklerim gerçek!" dedi.

MI6 Başkanı Moore'un 'Hakan Fidan' gafı! Hatasını fark edince 'utanç verici' diyerek düzeltti

İngiltere Dış İstihbarat Servisi MI6 Başkanı Richard Moore, yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı sosyal medyadan tebrik etmek isterken, Fidan'a ait olmayan sahte hesabı etiketleyince gündem oldu.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ve İngiltere Dış İstihbarat Servisi MI6 Başkanı Richard Moore, sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları mesajlar ile dün açıklanan kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan'ı tebrik etti.

Cleverly mesajında, "Dr. Hakan Fidan'ı Türkiye'nin Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı tebrik ediyorum. İngiltere ve Türkiye, terör tehditleriyle mücadele ediyor ve NATO'da yan yana çalışıyor. Birlikte çalışmayı ve dostluğumuzu derinleştirmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

MI6 BAŞKANI MOORE: BU UTANÇ VERİCİ

İngiltere'nin eski Türkiye Büyükelçisi MI6 Başkanı Moore ise, mesajında Bakan Fidan'a ait olduğunu sandığı sahte bir hesabı etiketleyerek, Türkçe olarak "Dost ve eski meslektaşıma yeni görevinde başarılar dilerim. Hayırlı olsun, bakanım!" yazdı.

Moore, sahte bir hesabı mesajına etiketlediğini fark etmesinin ardından ise yine Türkçe olarak, "Hay aksi, bu utanç verici! Ama hesap bir parodi olsa bile iyi dileklerim gerçek!" dedi.