Midesinden çıkanlar doktoru şaşkına çevirdi! Tam 63 adet yutmuş, kafalarını koparıp...

Hindistan'da meydana gelen olay doktoru bile şaşkına çevirdi. Şiddetli mide ağrısı ile hastaneye başvuran adamın içinden çıkanlar şoke etti. Tam 63 adet çay kaşığının kafasını koparıp yutmuş.

Midesinden çıkanlar doktoru şaşkına çevirdi! Tam 63 adet yutmuş, kafalarını koparıp...

Dünyayı şoke eden haber Hindistan’ın Uttar Pradesh kentindeki Muzaffarnagar bölgesinden geldi. İsmi açıklanmayan 32 yaşındaki adam tam 1 yıldır yemek yiyemiyordu. Şiddetli mide ağrısı ve zayıflama şikayetiyle doktora başvuran adamın mide röntgeni çekildi. Sonuçların ardından ise adamın midesinde 63 tane kaşık sapı olduğu tespit edildi. Doktor gördüğü manzara karşısında resmen şoke oldu.

 

"Meslek hayatımda böyle bir vaka görmedim"

Ameliyatı yapan cerrah Dr Rakesh Khurana The National'a verdiği demeçte, hastanın midesinde bu kadar çok kaşık görünce şok olduklarını dile getirerek, “63 tane kaşık vardı. Yaklaşık 35 yıllık meslek hayatımda böyle bir vaka görmedim. Nadir tıbbi vakalardan biri. Hasta kaşıkların baş kısmını kırarak sadece saplarını yutmayı tercih etmiş.” dedi.

Midesinden çıkanlar doktoru şaşkına çevirdi! Tam 63 adet yutmuş, kafalarını koparıp... - Resim : 1

Psikolojik bir rahatsızlıkmış

Doktorlar, hastanın pika olarak bilinen ve kişinin kömür, metal, kil veya toprak gibi gıda dışı maddeleri aşermesine ve yemeye zorlamasına neden olan psikolojik bir durumdan muzdarip olduğuna inanıyor. Hasta yaklaşık altı ay önce metal nesneleri yemeye başladığını söyledi. Ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan adamın tedav