Dikkat! Türkiye'de her 6 kişiden birinde görülüyor!

Dünyada her 7 kişiden birinin, ülkemizde ise her 6 kişiden birinin migren hastası olduğu öğrenildi. Uzmanlar; açlık, stres, uykusuzluk, aşırı uyku, lodos, kadınlarda mensturasyon gibi nedenlerin migren ataklarını tetiklediği uyarısında bulundu.

Dikkat! Türkiye'de her 6 kişiden birinde görülüyor!

22 Temmuz Dünya Beyin Günü'nün bu yıl ki teması 'Migren' olarak belirlendi. Daha çok 20 ila 50 yaş aralığında görülen migren yaşam kalitesini düşürüyor ve bireyin özellikle işyerinde sorun yaşamasına neden oluyor.

Türkiye’de her 5 kadından biri ve her 10 erkekten birinde migren türü baş ağrısı var. Uzmanlar migrenin özellikle 20 - 50 yaş aralığında arttığını belirtiyor.

Hastaların büyük bölümü migren atakları nedeniyle işyerlerinde sorun yaşadıklarını bildiriyor.

ABD ve Avrupa'da her yıl bu tür hasatlar için milyonlarca dolar para harcanıyor. İstatistiklere göre felçten sonra en önemli ikinci hastalık olarak görülen migrenin özellikle yanlış teşhis nedeniyle saptaması bazen uzun sürebiliyor.

Kimi migren hastaları önce sinüzit ya da psikolojik gerilim ağırısı teşhisiyle tedavi olamadan geri dönüyor.

En çok kadınları etkiliyor

Araştırmalar migrenin en çok kadınları etkilediğini ortaya koydu. Çıkan sonuçlara göre üretken yaştaki kadınları, erkeklere oranla iki kat daha fazla etkiliyor. Hastaların büyük kısmı uygun bir ağrı önleyici tedaviyle normal bir yaşam kalitesi sürdürebiliyor.

Hacamat işe yaramıyor

Bu arada hacamat , sülük, fitoterapi gibi yöntemler migrenin tedavisinde sonuç vermiyor. Doktorlar, kanıtlanmamış yöntemlerin kullanılmaması gerektiği konusunda hastalarını uyarıyor.