Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına talimat verdi

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu başkanlara "Benim çizgimde muhalefet yapacaksınız” talimatını verdi. 

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına talimat verdi

CHP'li belediye başkanları, Çankara Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde sabah saatlerinde bir araya geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu da toplantıya başkanlık etmek üzere öğleden sonra tesise geldi. Genel Başkan Yardımcısı Torun, Belediye Başkanları Toplantısı'nın gündemi ve sabah oturumuna ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TEK GÜNDEM: SEÇİM
Toplantının tek bir gündemi olduğunu ifade eden Torun, "Bütün belediye başkanlarımızla birlikte Sayın Genel Başkan'ımız ve cumhurbaşkanı adayımızın başkanlığında seçim startını vermiş olacağız. Buradan seçim sürecinde neler yapmamız, hep birlikte bu mücadeleyi nasıl vermemiz gerektiğini ifade edeceğiz." ifadesini kullandı.,

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına talimat verdi - Resim : 1

"OLAĞANÜSTÜ BAŞARILARI BİZE DE YANSIDI"
Torun, 2019'daki yerel seçimlerde çok önemli başarıya imza attıklarını belirterek, "Her türlü iftiralara, kara propagandaya karşı mücadele ettik ve seçimi kazandık. Seçimi kazandıktan sonra da belediye başkanlarımız kendilerine atılan o iftiralara, karalamalara rağmen olağanüstü işler başardılar. Vatandaşımızı kucakladılar, hiçbirini ayrıştırmadılar ve yapılacak her türlü işi yerine getirdiler. Olağanüstü başarıları bize de yansıdı." dedi.

"YERELDE BAŞARDIK, GENELDE DE BAŞARACAĞIZ"
Torun "İnşallah yerelden genele bu köprüyü kuracağız. Yerelde başardık, genelde de başaracağız. Belediye başkanlarımız o öz güvenle kendi bölgelerine dönecek. Sadece kendi bölgelerinde de değil, ayrıca başka bölgelerde de çalışmalarını sürdürecekler. Yani 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır.' dedik ve o sathı, o seçim çalışmalarını bütün Türkiye geneline yayacak şekilde mücadelemizi örgütlerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte topyekun sürdürmüş olacağız." ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına talimat verdi - Resim : 2

'POZİTİF SÖYLEM' VURGUSU
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel seçim güvenliği hakkında sunum yaptı. Ardından İmamoğlu ve Yavaş söz aldı. Kemal Kılıçdaroğlu ise kapanış konuşmasını yaptı. Toplantıda, belediye başkanlarına seçim sürecinde pozitif söylemlerde bulunulması, sahada ve deprem bölgesinde aktif çalışmalara devam edilmesi gerektiği belirtildi. Tartışmalara girilmemesi, vatandaşın güven içinde sandıkta oy kullanmasının sağlanması gerektiği vurgulandı. Millet İttifakı’nın seçim beyannamesine sadık kalınacağı ve beyannamenin yurttaşlara anlatılması gerektiği de anlatıldı. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN TALİMAT
Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına CHP’nin birleştirici gücüne vurgu yapılması gerektiğini belirterek “Benim çizgimde muhalefet yapacaksınız” talimatı verdi.