KAAN, Türkiye'nin havadaki kılıcı olacak: Çok az ülkenin sahip olduğu kabiliyete sahip olacağız

Savunma Sanayii Başkanı Demir, KAAN'ın radarda görünmezlik özelliğinin altını çizerek, uçağın aslında Türkiye'nin havadaki kılıcı olacağını belirtti. Demir, ayrıca KAAN'un vurucu gücünü de belirterek, "Dünyada da çok az ülkede görülen, çok az ülkenin sahip olduğu bir kabiliyete sahip olacağız. Bu işe soyunan topu topu 5 ülke var. Onlardan bir tanesi biz olduk” dedi.

KAAN, Türkiye'nin havadaki kılıcı olacak: Çok az ülkenin sahip olduğu kabiliyete sahip olacağız

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, milli muharip uçak KAAN’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“ÇOK AZ ÜLKENİN SAHİP OLDUĞU KABİLİYETE SAHİP OLACAĞIZ”

İsmail Demir, Demir, milli muharip uçak KAAN'ın önemine işaret ederek, “Bizim KAAN'ımızın radara görünmezlik özelliği, tamamen dijital sistem üzerine oturması, her şeyin elektronik olarak çeşitli sistemlerle haberleşiyor olması gibi bir dizi özelliği var. O açıdan KAAN vurucu güç olarak önemli bir fonksiyon görecek. Dünyada da çok az ülkede görülen, çok az ülkenin sahip olduğu bir kabiliyete sahip olacağız. Bu işe soyunan topu topu 5 ülke var. Onlardan bir tanesi biz olduk” dedi.

KAAN, Türkiye'nin havadaki kılıcı olacak: Çok az ülkenin sahip olduğu kabiliyete sahip olacağız - Resim : 1

"KAAN aslında bizim havadaki kılıcımız olacak"

KAAN'a uygulanabilecek yeni sistemler üzerinde çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Demir, özel sektör, vakıf şirketleri, üniversiteler ve TÜBİTAK'ın iş birliğiyle projelerin devam ettiğini dile getirdi.

Demir, "KAAN aslında bizim havadaki kılıcımız olacak. Diğer unsurlarla beraber Bayraktar Kızılelma, ANKA-3, Akıncı, Aksungur ve TB2 ile konuşuyorsak onların hepsinin oluşturduğu hava hakimiyeti konseptine, kavramına doğru gidiyor olacağız. Bir taraftan karaya konuşlu hava savunma sistemlerimiz olurken bir taraftan da havada bir anlamda hava hakimiyeti sağlayacak bir farkındalık oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

KAAN, Türkiye'nin havadaki kılıcı olacak: Çok az ülkenin sahip olduğu kabiliyete sahip olacağız - Resim : 2