“S400 kimse için risk, tehdit veya tehlike değildir”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mısır ile ilişkilerin düzelmesi konusunda açıklamada bulundu. Akar, "Türkiye-Libya-Mısır ilişkilerinin ülkelere, taraflara ciddi yarar sağlayacağının görülmesi lazım." dedi.

“S400 kimse için risk, tehdit veya tehlike değildir”

Milli Savunma Bakanı Akar, "Mısır ile ilişkilerin düzelmesi iki tarafa da faydalı olacak. Türkiye-Libya-Mısır ilişkilerinin ülkelere, taraflara ciddi yarar sağlayacağının görülmesi lazım." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, TSK'nın komuta kademesi ile Irak sınırının sıfır noktasındaki üs bölgelerini ziyaret ederek, Mehmetçiğin bayramını kutladı. Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

"Yunan komşularımızın provokasyondan, tehdit dilinden vazgeçmesi gerekiyor. Türkiye'ye 'yayılmacı' diyenler, 1821-2020 arasındaki haritaya baksınlar, kim yayılmacı"

"(S400) Taarruzi bir yönü yok. Durduğu yerde herhangi bir şekilde kimseyi tehdit etmesi söz konusu değildir. Kimse için risk, tehdit veya tehlike değildir."

"(Mısır ile) İlişkilerin düzelmesi iki tarafa da faydalı olacak. Türkiye-Libya-Mısır ilişkilerinin ülkelere, taraflara ciddi yarar sağlayacağının görülmesi lazım."

Tek derdimizin ülkemizin ve milletimizin hava ve füze savunması

S-400 tedarikine yönelik çalışmalarda Türkiye’nin gizli bir gündeminin olmadığını vurgulayan Akar, şunları aktardı:

“Tek derdimizin ülkemizin ve milletimizin hava ve füze savunması olduğunu herkesin bilmesi lazım. Bunun anlaşılması, görülmesi lazım. Bu bir hava savunma sistemi olduğu için herhangi bir şekilde füze, hava saldırısı olunca ona karşı kullanılacak bir sistem. Bunun taarruzi bir yönü yok. Bu sistemin durduğu yerde herhangi bir şekilde kimseyi tehdit etmesi söz konusu değildir. Kimse için risk, tehdit veya tehlike değildir.”

Personelin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Akar, “TSK, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Konuşması sonrasında Akar, üs bölgelerindeki personelle tek tek sohbet ederek bayramını kutladı. Bu sırada Akar ve bir astsubay arasındaki diyalog dikkat çekti. Akar’ın sorusu üzerine Kayserili olduğunu belirten Astsubay Başçavuş Arif Top, üç çocuğunun olduğunu ve uzun süredir ailesini görmediğini ifade etti. Bunun üzerine Bakan Akar, Başçavuş Top’u Kayseri’ye götürme teklifinde bulundu. Akar’ın davetine teşekkür eden Top, vatanın ve milletin korunmasına yönelik önemli bir görev icra ettiklerini ve görev bölgesini terk edemeyeceğini dile getirdi. Bunun üzerine Bakan Akar, Astsubay Top’u tebrik etti.