Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar:" 4’ü üst düzey 51 terörist ölü, 2 terörist sağ ele geçirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "Irak’ın kuzeyinde, varlığını sürdürmeye çalışan PKK’ya karşı operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar:" 4’ü üst düzey 51 terörist ölü, 2 terörist sağ ele geçirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'nın Gara'daki katliamı ile Pençe Kartal-2 Harekatı konusunda Meclis'i bilgilendiriyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "Irak’ın kuzeyinde, varlığını sürdürmeye çalışan PKK’ya karşı operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir.

(Gara'daki operasyon) Özel Kuvvet personeli tarafından iki teröriste tekrar teslim olun çağrıları yaptırıldı, çıkan olmadı. İçeriden ateşle karşılık verildi. Harekat boyunca 4’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 51 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir.

Irak'ın kuzeyinde, varlığını sürdürmeye çalışan PKK'ya karşı operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir.

Bölgeye uçakla etki etmek neredeyse mümkün değildi. Mağara girişinde sadece göz yaşartıcı gazlar kullanılmıştır. Bu uygulamalar sırasında teslim olmaları gerektiği tekrar tekrar teröristlere hatırlatıldı. Akşam saatlerine doğru, 1. terörist unsurlarımıza teslim oldu. Teslim olan terörist mağaranın içi hakkında bilgi verdi. Mağaradan kaçmaya çalışan bir terörist daha askerlerimiz tarafından yakalandı.

Son 5 ayda özellikle bölgeye yoğunlaştık

Pençe Kartal-2 kara desteği olmadan 35 km. derinlikte icra edildi. Kritik ve önemli operasyon, nitelik olarak diğerlerinden farklılık gösteriyor. Operasyon sırasında yakalanan PKK'lı teröristler alıkonulan 13 kişinin hava hücum harekatının başlangıcında başlarına birer kurşun sıkılarak şehit edildiğini belirtti.

Teslim alma esasıyla hareket edildi. Nihayet 13 vatandaşımızın şehit edildiği bölmeye girildi. Önce çevrenin güvenliği alındıktan sonra. Görüldü ki 7 demir kapı ve parmaklık olduğu görülmüş oldu. Operasyon kahraman personelimiz tarafından her ülkenin yapamayacağı şekilde gerçekleştirilmiş oldu. Terör örgütünde kaçışların başladığı öğrenildi.

Naaşlar yurt içini nakledildikten sonra, kademeli bir şekilde askerlerimiz yurt içine dönüş yaptı. Ama istihbarat ve gözetleme faaliyetlerimiz devam ediyor. 

Bu operasyon sonucunda PKK, hem maddi hem de manevi açıdan büyük darbe aldı. 51 terörist ölü, 2 terörist de sağ olarak ele geçirilmiştir. Bu hareket ile bölgeye yerleşen tüm terör unsurları büyük ölçüde temizlenmiştir. TSK, terör örgütünün kendisini çok emniyette hissettiği Gara’da, 75 kilometreye 25 kilometrelik bir alanda, PKK’ya ağır zayiat verdirmiştir.