Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan tahıl sevkiyatı açıklaması: Memnuniyet verici bir sonuç! Ukraynalı Bakan'dan Erdoğan’a övgü dolu sözler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukraynalı Bakan Oleksandr Kubrakov ile bir araya geldi. Bakan Akar, Ukrayna limanlarından 3 aylık süre içinde toplam 345 gemi ile 7 milyon 700 bin ton tahılın sevkiyatı yapıldığını açıkladı. Ayrıca Ukrayna Altyapı Bakanı Kubrakov, Erdoğan'a teşekkür etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan tahıl sevkiyatı açıklaması: Memnuniyet verici bir sonuç! Ukraynalı Bakan'dan Erdoğan’a övgü dolu sözler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren Müşterek Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. 

Bakan Akar, bu ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Ziyaretin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hulusi Akar, sözlerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilere rahmet, yaralılara şifa dileklerini ileterek başladı.

Üç aylık sürede 7 milyon 700 bin ton tahıl sevkiyatı yapıldı

Tahıl sevkiyatına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Hulusi Akar, "Bu üç aylık süre içinde toplam 345 gemi Ukrayna limanlarından 7 milyon 700 bin ton tahılın sevkiyatını gerçekleştirdi. Bu, memnuniyet verici bir sonuç" diye konuştu.

Türkiye'nin her zaman komşularının sınırlarına, toprak bütünlüğüne saygılı, barıştan ve istikrardan yana olduğunu vurgulayan Bakan Akar, "Aynı politikamızı şeffaf bir şekilde sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan tahıl sevkiyatı açıklaması: Memnuniyet verici bir sonuç! Ukraynalı Bakan'dan Erdoğan’a övgü dolu sözler - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir an önce ateşkesin sağlanması ve sorunun diplomatik yol ve yöntemlerle çözümüne yönelik çabalarına dikkati çeken Akar, kendilerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yöndeki talimatları doğrultusundaki çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.

Ukraynalı Bakan'dan Erdoğan’a övgü dolu sözler

Tahıl koridorunun oluşturulmasındaki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Akar'a teşekkür eden Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, "Söz konusu tahıl inisiyatifinin başarısıyla sevkiyatı yapılan tahıl miktarı 8 milyon tona yaklaştı. Bu inisiyatifin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu inisiyatifle dünyadaki tahıl fiyatları arasındaki bağlantıyı anlıyoruz" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan tahıl sevkiyatı açıklaması: Memnuniyet verici bir sonuç! Ukraynalı Bakan'dan Erdoğan’a övgü dolu sözler - Resim : 2