İspanya'dan sonra bir ilk! Türkiye'de yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı, A400M retrofit faaliyetlerinin İspanya dışında Kayseri'de yapılmasının planlandığını açıkladı. Kayseri'deki fabrikada bakımı yapılan A400M retrofit için bir adım daha atıldı. İşte A400M projesinin detayları...

İspanya'dan sonra bir ilk! Türkiye'de yapılacak

Türkiye, savunma sanayii projelerinde bir ilke daha imza atıyor. A400M retrofit faaliyetleri hakkında açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri'yi işaret etti.

Milli Savunma Bakanlığınca yapılan çıklamaya göre, projede öncelikli olarak Tük Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan dokuz adet A400M uçağının, müteakiben diğer kullanıcı ülkelere ait uçakların retrofit faaliyetlerini yapabilecek imkân ve kabiliyete ulaşılabilecek. İlk uçağın retrofit faaliyetine önümüzdeki günlerde başlanması ve faaliyetin Temmuz 2021 ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

A400M'nin Türkiye'nin de dahil olduğu 8 ülke tarafından ortak yapılan bir stratejik ulaştırma uçağı olduğu vurgulanırken şunlara dikkat çekildi: Bu uçak Türkiye de dahil olmak üzere 8 ülkede görev almaktadır. Türkiye bu projede toplam 10 uçağı tedarik etmiş bulunmaktadır. Bugüne kadar 9 uçak envanterimize girmiş, 10. uçağın ise 2022 yılında envanterimize girmesi planlanmaktadır. Bu 9 uçağın sadece tedarik edilmesi değil, bakım ve idame işletmeleri de bizler, yani 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde envanterimizde olan 9 uçağın, CL yani hafif bakımları, CH ağır bakımları yapılıyor.

.