Milli Savunma Bakanlığı personel alımı yapıyor! 14 bin TL maaş!

Milli Savunma Bakanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev almak üzere 2022 yılı 3. dönem sözleşmeli er alınacağına dair detayları açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı yapıyor! 14 bin TL maaş!

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2022 yılı 3. dönem sözleşmeli er ve erbaş alımı için yayınlanan başvuru kılavuzunda, ilana ilişkin genel bilgilere, kimlerin başvuru yapabileceğine, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına, seçim aşamaları, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetlerinin nasıl yapılacağına yer verildi.

Başvuru Koşulları

- Türk vatandaşı ve erkek olmak,
- En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,
- Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1997 tarihinden sonra doğanlar)

Sözleşmeli er maaşları ne kadar?

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zam sonrasında sözleşmeli er maaşlarının ne kadar olduğu yeniden gündeme geldi. Yüksek enflasyon alım gücünü iyiden iyiye düşürürken asgari ücret ve memur maaşlarına da ikinci zam geldi. Bu kapsamda sözleşmeli er maaşlarına bu yıl yüzde 30.50 oranında zam yapıldı. Bu zamla birlikte doğu ya da batıda görev yapan erlerin maaş ödemeleri değişmektedir. Asker maaşlarına görev yaptığı bölgeye göre ekstra tazminatlar yansımaktadır. 2022 yılı içi Sözleşmeli Er maaşı 5 bin 700 liradır. Sözleşmeli erlerin başlangıç maaşı 5.700 TL iken bu ücret 14.000 TL seviyesine kadar çıkabiliyor.

2022 sözleşmeli er maaşına %30 zam yapılmıştır. 2022 Sözleşmeli er maaşı kıdem ve görev yapılan bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Er doğuda görev yapan erlere daha fazla verilmektedir. Bunun sebebi zorlu bölgelerde ve tehlikeli bölgelerde tazminat tutarının daha fazla olmasıdır.2022 Sözleşmeli er maaşı en az 7.700 TL olarak bilinmektedir. En fazla ise 15.000 TL’dir. Kuzey Irak ve Suriye gibi bölgelerde görev yapan erlerin maaşı daha farklı olabilmektedir.

Sözleşmeli er başvuru ekranı sorgulama

Sözleşmeli er ön başvuru sonucunu sorgulama ekranı için adaylar E Devlet'e girdikten sonra TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıklarında başvuru sonuçlarına ulaşabilecekler. 

Sözleşmeli er başvurusunda gerekli evraklar neler?

Sosyal mesafenin korunması ve yoğunluk yaşanmaması açısından adayların belirtilen tarih ve saatte sınav yerinde bulunması önem arz etmektedir.

Seçim aşaması faaliyetleri bir gün sürecektir. Seçim aşamaları ise şu şekilde;

Evrak Kabul,
Fiziki Değerlendirme (Boy ve kilo oranlarının kontrolü),
Fiziki Yeterlilik Testi (mekik, şınav ve düz koşu (400 metre)),
Mülakat,
Hastane sevk aşamalarından oluşmaktadır.

Adaylar seçim aşaması sınavlarına gelirken;

- Bir adet dosyanın içinde takılı olarak başvuru kılavuzunda belirtilen belgeleri (belgeleri sırasına göre dizmek suretiyle ve dosyanın ön yüzüne mürekkepli kalem ile T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı yazılmış olarak),
- FYT sınavlarına katılmak için eşofman, şort ve spor ayakkabısı vb. malzemeleri,
- Tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) alacakları "Durum Bildirir Tek Hekim Raporu"nu, yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
- Koronavirüse karşı tedbirler kapsamında; sınav merkezine girişten itibaren yapılan tüm uyarılara uyarak belirli bir disiplin içinde hareket edilmesi, sosyal mesafenin korunması, maskelerin bina içerisinde usulüne uygun bir şekilde takılması önem arz etmektedir.
- Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecek olup başvuru şartlarını taşımayan evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların temin süreci işlemleri hangi aşamasında olursa olsun iptal edilecektir.
- Sınav merkezleri önünde güvenlik formu, dosya, zarf, gibi malzemeleri ücret karşılığı satmaya çalışanlara itibar edilmemelidir.
- Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, büyük çanta/valiz, cep telefonu, cep telefonu için taşınabilir şarj ünitesi, harici bellek vb. eşyalar ile sınav merkezine giriş kabul edilmeyecektir.
- Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.
- Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.
- Başvuru sonucunuzu E-devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tercihlerim menüsü altından öğrenebilirsiniz.