MSB: Dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekâtına açıklama yaptı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada harekatın saat 16:00'da başladığı duyuruldu. "Siviller, tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri, müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir" denildi.

MSB: Dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada; "Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde terör koridoru oluşturulmasını engellemek, milli güvenliğimize tehdit oluşturan teröristleri etkisiz hale getirmek, yerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla Barış Pınarı Harekatı saat 16.00’da uygulanmaya başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

ABD, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya ile NATO ve BM Genel Sekreterlikleri saat 14.00'ten itibaren harekata ilişkin bilgilendirildiği açıklandı.

Bakanlık ayrıca, "Siviller, tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri, müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için dikkat ve hassasiyet gösterilmekte" bilgilendirmesinde bulundu.